Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše letošní turnaje

Po delší době se opět ozýváme, abychom se podělili a také tak trochu pochlubili s naším letošním účinkováním na turnajích, konaných v Jihlavě a okolí.

 Vše tedy začalo 23.června, kdy se na Vodním ráji v Jihlavě konal již pátý ročník turnaje "O pohár Vodního ráje", jehož jsou "Béčka" ve spolupráci se SMJ pořadatelem. Myslím si, že letošní ročník se po všech stránkách vydařil, všech 16 týmů bojovalo jako o život a během slunného dne bylo k vidění mnoho vyrovnaných a pohledných nohejbalových mačů. Po desetihodinovém maratonu se do finále probojovalo mužstvo Nevcehle, které se dalo dohromady až přímo na místě a svým nemalým dílem k jejich postupu přispěl i Jirka Flaška alias Flagy (od této soboty tento nedoceněný hráč vyžaduje, abychom mu vykali a oslovovali jej "pane Flaška") a domácí mužstvo "Béčka", které v semifinále vyřadilo největšího favorita a již dvojnásobného vítěze turnaje, mužstvo "Jak chceš". Po vyrovnaném průběhu jsme se nakonec z vítězství radovali MY, tedy "Béčka" a poprvé se nám podařilo vyhrát plastové popelnice, které jsou jednou z cen pro vítěze tohoto turnaje.

O týden později, 30. června se "Béčka" zúčastnila poprvé turnaje "veteránů" v Brtnici, ve kterém se za tropického dne představilo celkem osm mužstev, jehož jednotliví členové musí být starší 35. let.  Ve skupině, která se hrála systémem každý s každým se nám celkem dařilo a patřilo nám druhé místo, ale v pokračování turnaje ve velkém vedru trochu došly síly a výsledkem bylo čtvrté místo. Z bramborového umístění jsme byli celkem spokojeni, hlavně proto, že jsme i díky vhodnému doplňování tekutin ten horký den přežili.

Další sobotu, tedy 7. července nás "Amatér" Honza Straka starší pozval na turnaj do Stříteže, kterého jsme se účastnili také poprvé. Ve Stříteži se hraje pouze na jediném hřišti, proto bylo přihlášeno pouze šest týmů, které spolu bojovaly opět systémem každý s každým. Zápasy byly vesměs vyrovnané a po velmi slušném výkonu všech tří "plejerů" našeho týmu se nám podařilo pětkrát vyhrát a bez ztráty setu jsme celý turnaj vyhráli a získali poprvé a doufám, že ne naposledy trofej, která se nazývá "Střítezká pata".

14. července jsme zajeli na tradiční turnaj do Hodic, který se nám již v minulosti podařilo vyhrát a vždy jsme zde zahráli celkem slušný nohejbal. I letos jsme nezačali špatně, ale během třetího zápasu se nám zranil nejstarší člen našeho "mim-tria" Smrk a museli jsme z turnaje odstoupit. Na jedné straně to bylo škoda, ale na druhé straně jsme mohli alespoň v klidu odjet na zaslouženou dovolenou, kterou jsme letos trávili na Kokořínsku.

Po několika týdnech jsme včera zajeli na 21. ročník turnaje do Strměch u Pelhřimova, kterého jsme se zúčastnili ve své historii podruhé. Z pětičlené skupiny jsme se celkem bez větších problémů dostali do čtvrtfinále turnaje, ale zde jsme nestačili na mužstvo Dušejova, se kterým jsme prohráli 1:2 na sety, ačkoliv jsme ve druhém setu měli dva mečboly. Nedá se nic dělat, není každou sobotu posvícení, příště to snad bude lepší.